Kannanotot

06.06.2019 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry

Hallitusohjelma antaa hyvät lähtökohdat terveysalan kasvulle ja Suomen kilpailukyvyn edistämiselle

Tällä viikolla julkaistu Antti Rinteen hallitusohjelma luo hyvät mahdollisuudet edistää Suomen kansainvälistä kilpailukykyä ja rakentaa terveysalasta yksi maamme lippulaivoista. Näin toteaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti.

06.05.2019 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Uusi laki sote-tiedon toissijaisesta käytöstä voi houkutella lisää investointeja

Juuri hyväksytty laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä vie suomalaista terveysalan tutkimusympäristöä merkittävästi eteenpäin. Näin näkee Lääketeollisuus ry.

02.04.2019 | Sirpa Rinta, lääkepoliittinen johtaja

Yhdenvertaista hoitoa näyttöön ja vaikuttavuuteen perustuen

Vaikuttava lääkehoito tuo terveyttä potilaalle ja kustannushyötyjä sosiaali- ja terveydenhuollolle.

18.12.2018 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry

Lääkkeiden saatavuus ja potilasturvallisuus varmistettava myös Brexitin sopimuksettomassa tilassa

Brexitin mukanaan tuoma poliittinen keskustelu ja epävarmuus jatkuvat. Luonnos Iso-Britannian Euroopan unionista eroamisen ehdoista julkistettiin marraskuussa. Huolimatta Britannian pyrkimyksistä avata neuvottelut uudelleen, EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on todennut, ettei sopimusneuvotteluja enää avata. Lääketeollisuus ry näkee äärimmäisen tärkeänä, että siirtymäkauden sisältävä sopimus saadaan ratifioitua, mutta samalla valmistaudutaan sopimuksettomaan tilaan. Molemmissa vaihtoehdoissa on varmistettava sujuva lääkkeiden saatavuus ja potilasturvallisuus myös Suomessa.

19.11.2018

Lääketeollisuus odottaa tulevalta hallitukselta panostuksia terveyteen ja tutkimukseen

Lääketeollisuus ry julkaisi syyskokouksessaan tavoitteensa seuraavalle hallituskaudelle. Lääketeollisuus nostaa eriarvoisuuden vähentämisen, terveydenhuollon vaikuttavuuden ja terveyteen investoimisen avainasemaan suomalaisten terveyden lisäämisessä. Tulevalta hallitukselta ala odottaa myös osaamiseen ja tutkimukseen panostamista, jotta terveysalasta voidaan rakentaa Suomen uusi lippulaiva.

1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17