Kannanotot

12.02.2020

Ikäihmisten hyvästä hoidosta tulee huolehtia, mutta ei lääkehoidosta tinkien

Hallitus antoi esityksen vanhuspalvelulain muuttamisesta torstaina 6.2.2020. Hallituksen tavoite huolehtia ikääntyneiden hyvästä arjesta on erittäin tärkeä. Tämä edellyttää tarpeeksi käsipareja, mutta myös hyvää lääketieteellistä hoitoa. Ikääntyvillä asianmukainen lääkehoito on ratkaisevassa asemassa. On tärkeää tarkastella huolellisesti lääkehuoltoa koskevia päätöksiä ja niiden seurauksena syntyviä kustannuksia.

04.02.2020 | Laura Labart, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry

Sähköistä rokotekorttia kiirehdittävä

Suomalaiset eivät osaa huolehtia terveydestään (HS 18.1.) on kärjekäs, mutta valitettavan totuudenmukainen otsikko. Terveyden ”määräaikaishuollot” jäävät meillä liian monelta tekemättä. Kun ennaltaehkäisy ontuu ja rokottaminen sen osana, loppulasku yhteiskunnalle on turhan iso. Uutisjuttu nosti esiin sen, ettei Suomessa ole kansalaiselle suunnattua sähköistä rokotusrekisteriä, josta voisi kätevästi tarkistaa, onko oma rokotesuoja kunnossa. Tähän olisi syytä saada nopeasti muutos.

10.01.2020 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Kannanotto: Valtion tutkimusrahoituksen lisäystä suunnattava myös terveyden tutkimukseen

Valtion tutkimusrahoituksen 4 miljoonan lisäystä ei tule suunnata vain sosiaalihuollon tutkimukseen

12.12.2019

Lääkehuollon kehittäminen käyntiin eduskunnan joulurahalla

Lääketeollisuus ry haluaa lausua erityiskiitoksensa eduskunnalle siitä, että Lääkehuollon tiekartan toimeenpano on saanut rahoitusta jo ensi vuodelle 300 000 euroa. Näin lääkehuollon kehittämisen alkuun päästään jo ensi vuonna vuosien odottelun jälkeen. Lääkehuollon kehittämiseen kohdennettu budjettirahoitus on tulevaisuusinvestointi suomalaisten hyvinvointiin.  

31.10.2019 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Tutkimuksen ja osaamiskeskusten rahoitus varmistettava

Syöpäjärjestöt, Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin, Lääkäriliitto ja Lääketeollisuus ry ovat jättäneet yhteisen lausunnon valtion budjettiesityksestä.

1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21