Blogit

29.03.2022 | Nadia Tamminen, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry

Laatu- ja vaikuttavuustieto tuo oikean hoidon oikeille potilaille – ja siihen tarvitsemme laaturekistereitä

Uudet hyvinvointialueet käynnistelevät parhaillaan toimintaansa, kun sote-historiassa alkoi tänä keväänä uusi aikakausi. Tavoitteena on aiempaa vaikuttavammat ja saavutettavat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

22.03.2022 | Terveysalan huippuosaajat: Anne Juppo

Pieniä, suuria onnistumisen tunteita ja jatkuvaa itsensä uudistamista

Anne Juppo on tehnyt mittavan ja monipuolisen uran farmasian teknologian parissa niin lääketeollisuudessa kuin yliopistomaailmassa. Edelleen häntä innostaa päivästä toiseen halu ja mahdollisuus oppia uutta sekä kehittää lääketeknologiaa paremmaksi tulevaisuuden käyttöön.

14.03.2022 | Lääketurva-asiantuntijaryhmä

Lääkkeen pakkausseloste on paketissa syystä – näin tunnistat luotettavan tiedon

Tietoa lääkehoidosta on nykyään saatavilla yhä enemmän ja useat tietolähteet saattavat hämmentää. Pakkausseloste on luotettava tiedonlähde, sillä sen tiedot perustuvat tutkimuksiin sekä potilaiden hoidosta kertyneeseen kokemukseen. Ensi kerralla muistathan siis, että vaikka pakkausselosteen taittelu takaisin laatikkoon aiheuttaa päänvaivaa, on se siellä syytä säilyttää.

24.02.2022 | Petri Lehto, yhteiskuntasuhdejohtaja, MSD Finland Oy & Antti Viitanen, Pohjoismaiden yhteiskuntasuhdejohtaja, Novartis Nordic

Aktiivinen innovaatiopolitiikka voi tuoda Suomelle terveysalan kasvua

Euroopan komissio julkistaa tänä vuonna esityksensä eurooppalaisen lääkelainsäädännön uudistamisesta. Suomen tulisi vahvana innovaatiomaana huolehtia, että komission tulevissa uudistuksissa varmistetaan Euroopan kilpailukyky tulevaisuudessakin.

03.02.2022 | Emma Hannonen, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry

Harvinaislääkkeen tie potilaalle on mahdollistettu erillislainsäädännöllä – innovaatiot turvattava myös jatkossa

Suomessa harvinaissairaus koskettaa yli 300 000 ihmistä. Harvinaissairauksia arvioidaan olevan maailmassa  yhteensä noin 8 000. Vaikka sairaudet ja diagnoosit ovat erilaisia, kohtaavat monet potilaat samoja ongelmia diagnoosin saamisessa ja hoitoon pääsyssä. 

1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 29