Blogit

21.04.2020 | Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Fimea

Huolehdithan pitkäaikaissairautesi hoidosta myös pandemian aikana

Koronavirustauti (COVID-19) -pandemia on aiheuttanut valtavan tiedon tarpeen, mutta myös tietotulvan. Voi olla vaikeaa arvioida, mihin tietoon luottaa, kun asiantuntijatkin joutuvat tarkentamaan kannanottojaan tiedon karttuessa.

03.04.2020 | Juha Klefström, dosentti, tutkimusjohtaja, lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Tutkimuksen tulee jatkua kriisin keskelläkin

Koronavirusepidemian taltuttamiseksi Suomen poliittinen johto on vetänyt hätäjarrusta. Terveydenhuoltoa tehostetaan, monet yhteiskunnan muut toiminnot laitetaan jäihin. Kyse on raskaista poliittisista päätöksistä, joilla on pitkälle ulottuvat sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset.

01.04.2020 | Laura Labart ja Lääketeollisuus ry:n rokoteasiantuntijaryhmä

Miksi meillä ei jo ole rokotetta koronavirusta vastaan?

Koronaviruspandemia on nostanut aivan uudenlaisen kiinnostuksen rokotetutkimuksia kohtaan. Kuinka nopeasti on mahdollista saada uusi rokote käyttöön? Miten uusia rokotteita ylipäätään kehitetään?

09.03.2020 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry

Tutkimustyö lääketeollisuuden välineenä koronaviruksen voittamiseksi

Ihmiskuntaa kohtaavat aika ajoin uudet sairaudet, jotka tulevat yllättäen ja ilmoittamatta. Elämme globaalissa ja verkottuneessa maailmassa, jossa ihmiset liikkuvat maasta toiseen ja maanosasta toiseen niin töissä kuin lomalla. Samalla monet sairaudet leviävät nopeasti yli maiden rajojen ja mantereiden. Esimerkkejä ovat kausi-influenssat, sikainfluenssa, SARS ja viimeisimpänä vitsauksena koronavirus.

13.01.2020 | Juha Klefström, dosentti, tutkimusjohtaja Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Tingitään tutkimuksella, eikä tutkimuksesta

Lääkkeestä koituu kustannuksia, mutta se myös tuottaa arvoa. Tutkimustyö lisää lääkkeen arvoa ja tämä lisäarvo pitäisi huomioida nykyistä huolellisemmin, kun ratkaistaan lääkkeen hinta.

1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24