Blogit

30.09.2020 | Julia Cuellar, mikrobiologian tohtori, Biocodex  

Pasteurin ja Flemingin löydöksistä moderniin mikrobitutkimukseen

1800-luvun tiedemiehet tekivät uraauurtavia tutkimuksia, ja joskus löydöksiä jopa sattuman kautta. Modernissa mikrobitutkimuksessa ei luoteta tuuriin.  

23.09.2020 | Biocodex Oy / Kirjoitus on osa 100 päivää lääketeollisuutta -kampanjaa

Biopankkien näytekokoelmat osaksi tulevaisuuden lääketiedettä

Biopankit ovat pankkeja, joihin talletetaan ihmisistä kerättyjä biologisia näytteitä. Näytteet voivat olla esimerkiksi verta, kudospaloja tai ulostetta. Lisäksi biopankkiin tallennetaan myös näytteisiin liittyviä terveystietoja, kuten näytteiden antajan ikä, sukupuoli sekä sairausdiagnoosit. Näytteiden luovuttaminen biopankille on aina vapaaehtoista.

17.09.2020 | Petri Lehto, yhteiskuntasuhdejohtaja, MSD 

FinnGen viitoittaa tietä ison mittaluokan kansainväliselle tutkimusyhteistyölle

Mittavat kansainväliseen yhteistyöhön perustuvat lääketieteelliset perustutkimushankkeet olivat pitkään Suomelle mahdollisuuksia, joista puhuttiin paljon, mutta jotka eivät käytännössä kunnolla realisoituneet. Terveysdatan mahdollistama uudenlainen tutkimus on kuitenkin muuttanut kuvaa kertarysäyksellä.

16.09.2020 | Anna Dammert, viestintäpäällikkö, GSK

Lääketeollisuudessa työskennellään lapsikuolleisuuden vähentämiseksi

Arvioiden mukaan lähes kuusi miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta menehtyy vuosittain tauteihin, jotka voitaisiin ehkäistä helposti. Tilanteen kohentamiseksi lääkeyhtiö GSK tekee tiivistä yhteistyötä Save the Childrenin kanssa.

15.09.2020 | Susanna Heinonen, Head of Pharmacovigilance, Biocodex Nordics Pharmaceutical and Medical Services

Lääketeollisuus satsaa turvallisuuteen lääkkeen koko elinkaaren ajan

Lääkeyrityksillä on velvollisuus seurata ja valvoa tuotteidensa turvallisuutta ja hyöty-haittasuhdetta yhdessä viranomaisten kanssa. Lääkkeiden haittavaikutusten tai muiden lääkkeisiin liittyvien ongelmien havaitsemista, arviointia, ymmärtämistä ja ehkäisyä kutsutaan lääketurvatoiminnaksi.

1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27