Blogit

16.10.2020 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Turvallisuudesta ja tehokkuudesta ei rokotetutkimuksessa tingitä – ei edes pandemian hetkellä

Koronakriisi sen kuin jatkuu. Me kaikki haluamme vihdoin viimein tämän koronapainajaisen päättyvän ja siksi rokote- ja lääkehoitojen kehittäminen kiinnostaakin ihmisiä aiempaa enemmän.

06.10.2020 | Susanna Sonninen, yhteiskuntasuhdepäällikkö, MSD Finland Oy, Asta Kuuspalo, Market Access Manager, AstraZeneca Oy

Yhteistyöllä Suomesta yksilöllisen syövänhoidon mallimaa

Pienessä maassa kannattaa tehdä rohkeasti yhteistyötä. Itsestäänselvyys, voisi ajatella. Terveysalalla yhteistyö julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kesken on kuitenkin viime vuosiin asti ollut harvinaista ja vähäistä.

30.09.2020 | Julia Cuellar, mikrobiologian tohtori, Biocodex  

Pasteurin ja Flemingin löydöksistä moderniin mikrobitutkimukseen

1800-luvun tiedemiehet tekivät uraauurtavia tutkimuksia, ja joskus löydöksiä jopa sattuman kautta. Modernissa mikrobitutkimuksessa ei luoteta tuuriin.  

23.09.2020 | Biocodex Oy / Kirjoitus on osa 100 päivää lääketeollisuutta -kampanjaa

Biopankkien näytekokoelmat osaksi tulevaisuuden lääketiedettä

Biopankit ovat pankkeja, joihin talletetaan ihmisistä kerättyjä biologisia näytteitä. Näytteet voivat olla esimerkiksi verta, kudospaloja tai ulostetta. Lisäksi biopankkiin tallennetaan myös näytteisiin liittyviä terveystietoja, kuten näytteiden antajan ikä, sukupuoli sekä sairausdiagnoosit. Näytteiden luovuttaminen biopankille on aina vapaaehtoista.

17.09.2020 | Petri Lehto, yhteiskuntasuhdejohtaja, MSD 

FinnGen viitoittaa tietä ison mittaluokan kansainväliselle tutkimusyhteistyölle

Mittavat kansainväliseen yhteistyöhön perustuvat lääketieteelliset perustutkimushankkeet olivat pitkään Suomelle mahdollisuuksia, joista puhuttiin paljon, mutta jotka eivät käytännössä kunnolla realisoituneet. Terveysdatan mahdollistama uudenlainen tutkimus on kuitenkin muuttanut kuvaa kertarysäyksellä.

1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 29