Blogit

03.04.2020 | Juha Klefström, dosentti, tutkimusjohtaja, lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Tutkimuksen tulee jatkua kriisin keskelläkin

Koronavirusepidemian taltuttamiseksi Suomen poliittinen johto on vetänyt hätäjarrusta. Terveydenhuoltoa tehostetaan, monet yhteiskunnan muut toiminnot laitetaan jäihin. Kyse on raskaista poliittisista päätöksistä, joilla on pitkälle ulottuvat sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset.

01.04.2020 | Laura Labart ja Lääketeollisuus ry:n rokoteasiantuntijaryhmä

Miksi meillä ei jo ole rokotetta koronavirusta vastaan?

Koronaviruspandemia on nostanut aivan uudenlaisen kiinnostuksen rokotetutkimuksia kohtaan. Kuinka nopeasti on mahdollista saada uusi rokote käyttöön? Miten uusia rokotteita ylipäätään kehitetään?

09.03.2020 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry

Tutkimustyö lääketeollisuuden välineenä koronaviruksen voittamiseksi

Ihmiskuntaa kohtaavat aika ajoin uudet sairaudet, jotka tulevat yllättäen ja ilmoittamatta. Elämme globaalissa ja verkottuneessa maailmassa, jossa ihmiset liikkuvat maasta toiseen ja maanosasta toiseen niin töissä kuin lomalla. Samalla monet sairaudet leviävät nopeasti yli maiden rajojen ja mantereiden. Esimerkkejä ovat kausi-influenssat, sikainfluenssa, SARS ja viimeisimpänä vitsauksena koronavirus.

13.01.2020 | Juha Klefström, dosentti, tutkimusjohtaja Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Tingitään tutkimuksella, eikä tutkimuksesta

Lääkkeestä koituu kustannuksia, mutta se myös tuottaa arvoa. Tutkimustyö lisää lääkkeen arvoa ja tämä lisäarvo pitäisi huomioida nykyistä huolellisemmin, kun ratkaistaan lääkkeen hinta.

19.11.2019 | Liisa Toppinen, Regulatory Expert, DRA Consulting Oy

Miksi lääke on loppu apteekista – pitääkö olla huolissaan?

Naapuritiskillä asioiva nainen joutui poistumaan apteekista ilman verenpainelääkettä. Lentokoneessa vieressä istuva mies kertoi jännittävänsä reissuun lähtöä ilman tuttua migreenilääkettä. Näitä tarinoita kuulee ja näkee nykyisin yhä useammin.

1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30