Blogit

20.10.2021 | Sanna Viitanen, Pekka Ihalmo

Parlamentaarisen ryhmän poistettava hyvän hoidon esteitä

Potilaalla todettiin syöpä, joka oli jo levinnyt. Onneksi syöpää ymmärretään nykyään aiempaa paremmin, ja hoito onkin hyvin yksilöllistä. Lääkäri määräsi hänelle yhdistelmähoidon, jossa toinen lääkkeistä on tablettimuotoinen kotona otettava lääke ja toinen sairaalassa annosteltava.

28.09.2021 | Heikki Kurkela, Novartis Oy ja Sirpa Rinta, Lääketeollisuus ry

Lääkekorvausten rahoituksen suunnasta päätettävä osana monikanavarahoituksen purkua

Poliittisia suuntaviivoja tarvitaan pikimmiten, jotta uusien lääkehoitojen saatavuus varmistetaan tulevaisuudessakin ja tiedetään, mihin suuntaan lääkekorvausten rahoitusta kehitetään.

22.09.2021 | Tiina Aitlahti, lakimies, Lääketeollisuus ry

Säästöt eivät saa vaarantaa hyvää hoitoa

Hallitus päätti toissa keväänä kehysriihessään, että vanhustenhuollon hoitajamitoitusta tulee nostaa ja tämä rahoitetaan mm. säästämällä lääkehuollosta. Mahdollisiksi säästökeinoiksi nähdään biosimilaarien tehokkaampi käyttö sekä apteekkitalouden tehostaminen.

29.08.2021 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Ympäristökuormitukseen voidaan vaikuttaa myös julkisilla lääkehankinnoilla – tarvitaan tietoa ja yhteistyötä

Lääkkeiden haitallisiin ympäristövaikutuksiin voidaan vaikuttaa monin keinoin. Ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja voidaan tehdä paitsi lääkkeiden valmistuksessa ja toimitusketjussa, myös julkisia hankintoja tehtäessä. 

18.06.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Avoimina kohti rohkeaa yhteistyötä

Kuntavaalit on käyty monivaiheisen ja poikkeuksellisen pitkäksi venyneen vaalikampanjoinnin jälkeen. Jännitystä ja yllätyksiä ei kyllä näistä vaaleista puuttunut! Kaikille ehdokkaille isot kiitokset itsenne peliin laittamisesta, ja lämpöiset onnittelut valituille.

1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 29