Blogit

08.07.2019 | Nina Ekholm-Wenberg, toimitusjohtaja, AstraZeneca Oy

Kuinka erottaa luotettava tieto terveysuutisoinnissa?

​​​​​​​Terveys ja hyvinvointi kiinnostavat ihmisiä koko ajan entistä enemmän. Tiedon nälkää tyydytetään myös entistä enemmän digitaalisten kanavien ja sosiaalisen median avulla. Tiedon ja tietolähteiden määrä on rajaton, kuka tahansa voi esiintyä asiantuntijana ja siksi kenen tahansa on entistä vaikeampaa erottaa luotettava tieto höpöhöpöstä.

03.07.2019 | Eeva-Johanna Eloranta, kansanedustaja

Nyt tarvitaan lääketutkimuksen koordinaatiota

Kliininen lääketutkimus on huolestuttavasti vähenemässä Suomessa - Nyt tarvitaan kansallinen lääketutkimuksen koordinaatioverkosto

01.07.2019 | Antti Viitanen, puheenjohtaja LTRY

Smart Health – Euroopan visio terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ja kestävään kehitykseen

Smart Health on vaikuttavaa hoitoa, oikeita lääkkeitä, oikeita hoitoja ja oikeita teknologioita, oikeita innovaatioita oikealle potilaalle oikeaan aikaan. Terveyttä ja hyvinvointia suomalaisille ja eurooppalaisille, ja samalla tukea talouden kestävyydelle.

25.06.2019 | Tatu Laurila, yhteiskuntasuhdejohtaja Novartis Finland Oy

Voiko datalla parantaa?

Terveysdatan ympärillä kuhisee. Paljon on toki uutta ja ihmeellistä, mutta näyttöön perustuva lääketiede on ollut aina riippuvainen tutkitusta tiedosta.

10.06.2019 | Mirjami Tran Minh ja Tuuli Lahti

Vain harva kansalainen kokee tietonsa lääkekehityksestä ja kliinisistä tutkimuksista hyväksi

Eurooppalaisen potilasakatemian (EUPATI) tammikuussa 2019 toteuttaman kyselytutkimuksen perusteella vain noin 10 % suomalaisista arvioi lääketutkimukseen ja -kehitykseen liittyvät tietonsa hyviksi tai erittäin hyviksi.

1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20